Zväčšenie priestoru v interiéri sa odvíja od pár nosných bodov ako sú: nábytok, voľba farieb, či osvetlenie. Nábytok je nosným bodom celého zariadenia vášho interiéru. Je nesmierne dôležité zvoliť kvalitné kúsky, ktoré váš domov doplnia, správne rozvedú priestor a tým prinesú množstvo kreativity pre ďalšie tvorenie. Ako zväčšiť priestor vášho interiéru? Ako docieliť otvorenosť priestoru? Ktoré farby sú ideálne pre zväčšenie priestoru?

Otvorený priestor

Pokiaľ začínate s renováciou, veľmi užitočnou radou pre vás bude otvorenie priestoru. Priestor otvoríte tým, že docielite viac prirodzeného svetla, zvýšite stropy, či odstránite steny medzi niektorými miestnosťami. Ideálnym príkladom sú veľké okná, ktoré do priestoru privedú veľké množstvo svetla, vďaka čomu bude priestor omnoho priestrannejší, no má to aj mnoho praktických výhod. Vybúraním stien vytvoríte jeden ucelený priestor, ktorý bude jednoduchšie zariadiť

Biela farba

Biela farba je veľmi minimalistická a taktiež jej výhoda spočíva v tom, že otvára priestor. Bielou farbou si teda môžete otvoriť priestor pre ďalšiu kreativitu a zároveň vášmu domovu dodať čisté línie. Biely nábytok je dnes trendom vo všetkých miestnostiach interiéru, práve vďaka svojej jednoduchosti a čistote. Prakticky môžete takýto nábytok doplniť čímkoľvek a vo svojej podstate to vždy bude vyzerať dobre. Je už len na vás či chcete experimentovať, alebo budete vašu domácnosť držať v čistých, jednoduchých, minimalistických líniách.

Veľmi dobrým typom je ale rovnako kombinovať biely nábytok s tmavšími odtieňmi dreva. Takýto kontrast totižto zaručí minimalistický, no veľmi príjemný vzhľad. Aj keď je pravda, že s bielou to prehnať neviete, je dobré ju niekedy kombinovať aj s výraznejšími farbami, aby dostatočne vynikla. Veľký rozdiel tiež predstavuje matný biely nábytok a lesklý biely nábytok. Biely nábytok, spolu s elektronikou môžete nakupovať aj s využitím Okay zliav.

Správne osvetlenie

Jedna z vecí, ktorá tvorí základ každej miestnosti je bez pochyby osvetlenie. Intenzita svetla, ale aj samotné prevedenie lampy, či lustra môže urobiť veľa pre celkový vzhľad miestnosti. Tiež je dôležité pre jednotlivé miestnosti zvoliť správny odtieň svetla, aby bol v súlade so zdravím našich očí. Vo všeobecnosti je ideálne v spálni používať skôr teplé odtiene svetla, zatiaľ čo v ostatných miestnostiach pokojné aj studené odtiene. Veľmi obľúbené sú dnes aj rôzne LED pásiky, ktoré vyzerajú štýlovo a zároveň poskytujú naozaj vysokú intenzitu svetla. Nakupovať ich môžete aj s 123LED zľavou.

Dekorujte s mierou

Je pravda, že dekorácie dotvárajú celé znenie vášho domova a dodávajú mu útulnosť. Je však nesmierne dôležité, aby ste to s dekoráciami príliš nepreháňali, pretože si tak môžete zbytočne uberať z priestoru. Dekorácie je dobré voliť v správnom množstve. Nesprávne je vystavovať ich na všetky voľné priestory, ktoré sa vo vašom interiéri nachádzajú. V súčasnosti sú obľúbenou alternatívou obrazy, ktoré môžu taktiež priestoru dodať nový rozmer, no treba ich správne kombinovať a umiestňovať na steny, kde nebudú pôsobiť “preplácane”. Veľký výber dekorácií a bytového textilu môžete nakupovať s využitím 4home zliav.

Naučil vás tento článok niečo nové? Načerpali ste inšpiráciu pre zväčšenie priestoru vášho interiéru? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch.